duurzame cadeaus

6 duurzame, minimalistische & waardevolle cadeaus

Ben jij opzoek naar minimalistische en duurzame cadeaus voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? Bekijk dan deze lijst met 6 vragen & 6 waardevolle cadeaus, voor ieder budget!

Consuminderen

Ik ben dol op de feestdagen, alle gezellige lichtjes en feel good movies. Wat ik jammer vind, is dat we heel erg gestimuleerd worden om te consumeren. Nieuwe spullen en verplichte cadeaus, die ergens in de kast belanden.

Toch hou ik wel van cadeaus, want je kunt het zo persoonlijk maken als je wil en misschien kun je diegene wel inspireren om duurzamer te leven.

Wil je zelf een duurzaam en minimalistisch cadeau geven, dan helpen deze vragen jou wellicht:

 • Is het mogelijk om het cadeau tweedehands te kopen?
 • Wat is de ecologische impact, wanneer ik dit product nieuw koop?
 • Zou diegene het daadwerkelijk gebruiken?
 • Wat kan ik geven dat bijdraagt aan een duurzame levensstijl?
 • Wat vind ik leuk om met diegene samen te doen?
 • Waarom wil ik een cadeau geven?

1. Moyu notebook

Wat ik iedereen wel zou willen geven, is een uitwisbaar notitieboek van MOYU. Papier verspillen is hiermee verleden tijd. Je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld boodschappen, agenda, to-do lijstjes of om inspiratie te noteren. Net zoals een normaal notitieboek natuurlijk.

Ik heb er inmiddels al meerdere mensen blij mee gemaakt, zelf gebruik ik het notitieboek dagelijks. Lees mijn review hier.

Voor elk notitieboek dat er bij MOYU wordt aangeschaft, wordt er 1 boom geplant. De missie van MOYU is:

“Papierverspilling tegengaan om zo bossen te redden en
nieuwe ecosystemen creëren”

Geef jezelf, vrienden en familie een notitieboek cadeau en met deze code krijg je nog 10% korting: MINDFULGREEN10

minimalistisch kerstcadeau moyu

2. Mason Jar met lekkernijen

Een zelfgemaakt cadeau is een liefdevol cadeau. Koop een mooie glazen pot, bij een kringloopwinkel in de buurt, en vul deze met lekkernijen. Bijvoorbeeld mix voor chocomelk, een (appel)taart of een lekkere thee met warme kruiden.

Tip: gebruik het lekkere recept van Wat Eet Je Dan Wel voor een chocolademelk mix.

Tip 2: Bekijk deze leuke video hieronder van Pick Up Lime (super leuke vegan youtuber) waarin ze ideeën geeft voor eetbare cadeaus:

3. Geef een boek uit je eigen boekenkast

Het meest budgetvriendelijke cadeau van deze lijst is het geven van een boek uit je eigen boekenkast. Kies een boek uit, waarvan je denkt dat die goed bij diegene past.

Wellicht heb je de overtuiging dat een cadeau nieuw moet zijn of dat het geld moet kosten. Vraag jezelf af waarom je een cadeau geeft en wat dit te maken heeft met de kosten hiervan.

Wat mij betreft is dit een mooi en bedachtzaam cadeau!

4. Een lees abonnement

Een paar jaar geleden heb ik Readly ontdekt. Readly is hét duurzame alternatief voor papieren tijdschriften, die je ook nog eens onbeperkt kunt lezen. Een erg leuk cadeau, die je zelfs kunt delen met elkaar. Je kunt namelijk 5 gebruikersprofielen aanmaken. Zelf deel ik dit abonnement met mijn moeder en schoozussen. En ik lees graag Happinez, Psychologie Magazine en tijdschriften over yoga. Staat er allemaal op!

Ook ben ik erg fan van Storytel en dit abonnement heb ik al meerdere keren cadeau gegeven aan mijn broer omdat hij zo van lezen houdt. Ik ben zelf ook dol op lezen en maak hier graag gebruik van. Zo staan bijvoorbeeld alle Harry Potter boeken erop, als luisterboek én als ebook.

5. Quality time

Het állermooiste cadeau dat je kunt geven, is jouw volle aandacht. Echt tijd voor elkaar. Ik vind het erg leuk om zelf een tegoedbon te maken voor iets dat we samen gaan doen of om er gewoon eentje te kopen. Zorg er wel voor dat die bon niet nog een paar jaar blijft liggen 🙂

Maak een eigen “tegoedbon” voor een:

 • Wandeling samen in een mooi natuurgebied
 • (Voet)massage
 • Zelfgemaakt diner of high tea
 • Spelletjes avond
 • Film avond

Of koop een tegoedbon voor:

 • Een diner of high tea
 • Workshop bosbaden, pottenbakken, ijsbad
 • Uitjes (bowlen, midgetgolf, kanoën, escape room, museum)

6. Plant een boom

Tot slot kun je doneren aan een goed doel of extra duurzaam: plant een boom! Via Trees For All kun je al twee bomen laten planten voor €10,-. Hiervoor krijg je een certificaat met naam. Dus kun je de naam erop zetten van degene aan wie je het cadeau geeft!

Ik hoop dat bovenstaande lijst jou heeft geholpen op weg naar duurzame cadeaus. Veel plezier met geven!

Delen is lief!

Plaats een reactie

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid