Hondsdraf eetbaar onkruid

Is hondsdraf eetbaar?

Heb jij veel hondsdraf in je gazon of ergens anders in je tuin? Ondanks dat hondsdraf gezien wordt als onkruid, kan het dienen als prachtige bodembedekker en is hij ook nog eens eetbaar. Wat kun je ervan eten en hoeveel? Lees verder, want daar vertel ik je graag meer over.

Wat is eetbaar van hondsdraf?

Hondsdraf heeft prachtige paarse bloemetjes die je kunt eten. De bloemetjes zijn een beetje zoet en super leuk om te gebruiken als decoratie in gerechten.

Daarnaast zijn de groene, iets roodachtige, bladeren ook eetbaar. De bladeren hebben een sterk aromatische geur. Wat niet vreemd is, want dit wilde kruid komt uit dezelfde familie als munt.

Hoeveel is eetbaar van hondsdraf?

Heel belangrijk om te weten is dat je hondsdraf niet in te grote hoeveelheden moet eten. Je kunt dit het beste gebruiken om je gerechten mee op smaak te brengen, dus echt als kruid.

Hondsdraf heeft een onder andere ontstekingsremmende werking en is vochtafdrijvend. Er zitten veel mineralen in, vooral Kalium. Ook is hondsdraf rijk aan vitamine A en C. Interessant voor een “onkruid” he?

Masterclass “eetbaar onkruid”

In de gratis masterclass “eetbaar onkruid, de do’s & don’ts” vertel ik je met veel plezier wat belangrijk is om te weten vóórdat je gaat beginnen met het eten van onkruid. Schrijf je in en je krijgt direct toegang tot de video.

Ja, ik wil de masterclass zien!👇🏻

In wat voor gerechten gebruik je hondsdraf?

Je kunt de bladeren gebruiken als smaakmaker in bijvoorbeeld soepen of salades. Net als munt kun je van hondsdraf thee zetten, van zowel de bladeren als de bloemen. Wist je dat je van paardenbloem ook thee kunt zetten?

De bloemetjes kun je gebruiken om toetjes of voorgerechtjes een vrolijke tint te geven, denk aan decoratie op een lekkere chocolademousse of op een bananencake. Je maakt het gerechtje gelijk een stuk gezelliger.

Waar ga jij hondsdraf in verwerken? Laat het weten in de reacties!

Bewaar deze deze blog via hier op pinterest

Geef een antwoord