3 Tips kamperen in coronatijd + coronaproof campings in Nederland

Je bekijkt nu 3 Tips kamperen in coronatijd + coronaproof campings in Nederland

Ben jij ook zo gek op kamperen? Ik vind het heerlijk, je leeft dan echt even net wat dichter bij de natuur. Juist ook wanneer je in eigen land kampeert. In deze blog deel ik 3 verschillende opties hoe je, volgens de corona maatregelen, kunt kamperen.

1.     Comfortplaats privé sanitair

De eerste optie vind ik ook gelijk de beste optie: een kampeerplaats met een klein huisje (met wc + douche). Je betaalt dan natuurlijk wel wat extra’s, maar dan heb je ook wat. Je hebt nog steeds dat echte kampeergevoel, want je neemt je eigen tent mee.

Het enige verschil is dat je ’s nachts niet een stukje moet lopen naar de wc! En persoonlijk vind ik dat wel een groot bijkomend voordeel 😊.

Campings met privé sanitair:

2.     Ingerichte tent/ Safaritent huren

De tweede optie is om een ingerichte tent te huren, zoals een safaritent en bungalowtent. Dit wordt ook wel glamping genoemd. Ik zie dat steeds meer campings deze optie gaan toevoegen. En ik vind dat slim, want je bent nog steeds aan het kamperen, maar je hoeft geen eigen spullen mee te nemen!

Kamperen Coronatijd
Safaritent bij Bospark ’t Wolfsven (Noord-Brabant)

Je hoeft ook geen eigen tent op te zetten, wat een voordeel of nadeel kan zijn. Ik vind het altijd wel wat hebben op te zetten, echt een begin van de kampeervakantie. Maar het kan ook wel heerlijk zijn om het niet te hoeven doen.

Campings met safaritenten:

3.     Comfortplaats met watertappunt

De laatste optie is het meest avontuurlijk. Je neemt een aparte douche/wc-tent mee met een kampeer toilet en campingdouche. En hoppa, je bent zelfvoorzienend! Het enige is dat je waarschijnlijk nog wel wat dingen moet aanschaffen hiervoor.

Conclusie

Er zijn dus genoeg opties om toch te kamperen in de coronatijd. Ik heb afgelopen zomer gekozen voor de eerste optie, om op een comfortplaats te kamperen inclusief privé sanitair. Wat een luxe! Heb jij al plannen?

Mindful activiteiten

Laad jezelf echt even op tijdens de kampeervakantie met deze kleine activiteiten:

Benieuwd naar nog meer ideetjes voor kleine mindful activiteiten? Download dan de 30 dagen challenge: Mindfulness met de natuur. En haal daar je inspiratie uit!

Geef een antwoord