Duurzame kerstpakket MOYU kortingscode MINDFULGREEN10

De leukste duurzame kerstpakketten

Laat ik eerlijk zijn: ik ben nooit fan geweest van kerstpakketten. Het idee ervan vond ik wel heel leuk, een mooi samengesteld pakket waar je als een werknemer trots mee thuiskomt en van geniet samen met (bijvoorbeeld) je gezin. Waarom vond ik het dan niks? Er zaten vaak veel ongezonde, dierlijke, niet duurzame cadeaus in.

Máár daar komt nu verandering in, want heeft MOYU hele mooie en duurzame kerstpakketten samengesteld. Voor ieder wat wils!

Ik heb zelf voor de Simply Doing Good Box gekozen. Hier zit uiteraard een uitwisbaar notitieboek van MOYU bij, een vegan & biologische wijn, een feestelijke thee en tot slot een natuurlijk mintje. Overigens zie ik dat er dit jaar (2023) de kerstpakketten iets anders zijn samengesteld.

Mijn eerste indruk is dat het heel leuk is samengesteld! Het kerstpakket kwam binnen in een relatief kleine kartonnen doos (hoe kleiner de doos, hoe minder milieubelastend transport!) met kartonnen snippers ter opvulling. Duurzame verzending, check ✓

Tip: met de kortingscode MINDFULGREEN10 krijg je 10% korting op een kerstpakket, maar ook op losse notitieboeken.

Een uitwisbaar notitieboek blijft een geweldig cadeau om te geven, ik heb er al verschillende mensen blij mee gemaakt! Dit maakt het wat mij betreft ook echt een uniek kerstpakket.

Ik maak dagelijks gebruik van mijn uitwisbare notitieboekjes. Ik doe veel dingen digitaal, maar het blijft heel fijn om dingen op te schrijven. Het is zoveel duurzamer dan echt papier en ze gaan jarenlang mee.

Lees mijn (kritische) review over de uitwisbare notitieboeken van MOYU

Daarnaast zit er in dit duurzame kerstpakket een feestelijke thee, direct van de plantage uit Shri lanka. Ik vond het erg spannend, deze thee. Het is een blend van zoethout, citroengras, citroenverbena, munt en chili. En dat laatste is wat hem spannend maakt! Ik ben namelijk helemaal niet van de pittigheid, dus ik laat de mix kort intrekken in heet water (ik doe het altijd kort, ik hou van lichte thee). Hou je wel van pittigheid, laat hem dan lekker lang intrekken ;).

Ik ben blij met deze thee, het is eens wat anders!

Lees ook: mindful de feestdagen door

Ik ben al een hele tijd op zoek naar een duurzame, natuurlijke en vegan deo voor mijn vriend Jeffrey. Voor mezelf maak ik eigen deo, van kokosolie, baking soda, maïzena en drupjes rozenolie. Jeffrey heeft liever iets kant-en-klaars.

Deze deo van LEKKER, lijkt een beetje op de ingrediënten die ik gebruik. Alleen zitten er nog een aantal plantaardige oliën en wax bij, die het nog beter smeerbaar maken dan mijn zelfgemaakte deo. Daarnaast ruikt hij lekker fris! Al met al een mooi cadeau om iemand te inspireren duurzamer en natuurlijkere deo te gebruiken. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van diegene.

Lees ook: duurzame en minimalistische kerstcadeaus

Ik biecht maar gelijk op: ik drink geen alcohol en heb deze wijn dus ook niet geproefd. Máár ik wil heel graag wijn in huis hebben voor gasten, dus het komt heel goed uit. En dan vind ik juist déze wijn “Cheerful merlot” geweldig om in huis te hebben. Per fles wijn wordt er namelijk 750 liter schoon drinkwater aan communities in Afrika gedoneerd. Daarnaast is hij vegan en biologisch met de smaak van bosbes en bramen.

En nee, wijn is zeker niet altijd vegan! Bij het klaren van de wijn, wordt er vaak gebruik gemaakt van dierlijke producten zoals gelatine (bindmiddel van dierenbotten en huid), vislijm, varkensvet en casaïne eiwit (eiwit uit melk).

Lees ook: simpele tips voor een duurzame december

Tot slot zit er in dit duurzame kerstpakket mintjes van MAX’S. Ik kan hier weinig over zeggen, omdat het, op moment van mijn bestelling, niet op voorraad was (nu wel!). Wat ik er wél over kan zeggen: de mintjes zijn biologisch, vegan en natuurlijk (geen kunstmatige zoetstoffen, maar biologisch suiker). Ik ga deze mintjes zeker eens kopen, want op zijn tijd houd ik wel van een pepermuntje.

Ik hoop dat deze blog je een goed beeld heeft gegeven van het duurzame kerstpakket SIMPLY DOING GOOD. Mocht je nog vragen hebben, hoor ik het graag!

Liefs, Lizanne

Sla deze pin op via Pinterest!

Delen is lief!

Plaats een reactie

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid