Positief nieuws van afgelopen jaar 2020

Het afgelopen jaar is er ontzettend veel gebeurd, wereldwijd maar ook in ons kleine landje. Het negatieve nieuws werd ons aan de oren geslingerd. Máár er zijn zeker ook mooie en positieve dingen gebeurd. Een selectie van positief nieuws uit 2020 wil ik graag met jou delen in deze blog.

♫♫ Als ik de baas zou zijn van het journaal
dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever
de hele wereld werd meteen een beetje liever
♫♫

Zeldzame stand van Saturnus en Jupiter

21 december 2020 was een zeer bijzondere dag, want dit was de eerste keer in 400 jaar (!) dat Saturnus en Jupiter zo dichtbij elkaar stonden. Dit moment wordt de ‘grote conjunctie’ genoemd. Het was zelfs mogelijk om dit met het blote oog te zien. Zelf heb ik foto’s bewonderd op BBC.

De otter staat niet meer op de zwarte lijst

Twee positieve nieuwtjes omtrent de otter. De eerste is dat er weer een otter is gespot in het Naardermeer. De otter is hier 50 jaar lang niet aanwezig geweest. Daarnaast staat de otter niet meer op de lijst met met bedreigde diersoorten!

Wat een schattige dieren eigenlijk?

Eerste massale ‘Black lives matter’ protest in Nederland

Afgelopen jaar op 1 juni was de eerste keer dat er zo massaal in Nederland werd gedemonstreerd tegen discriminatie en racisme. Er waren wel 11.500 mensen aanwezig in het Amsterdamse Nelson Mandelapark. Ik vind het mooi om te zien dat er steeds meer bewustzijn rondom dit onderwerp wordt gecreëerd.

(Bijna) geen nertsenfokkerijen meer in Nederland

Eigenlijk waren de nertsenfokkerijen pas vanaf 2024 verboden, maar door corona is dit vervroegd naar het voorjaar van 2021! Dat is toch bijna drie jaar eerder dat dit dierenleed wordt gestopt.

Nederlanders genieten van de natuur

Afgelopen jaar werd er massaal genoten van de natuur. Dit is ook goed te zien aan de gegevens van Google. Hieruit bleek dat de bezoekersaantallen van natuurgebieden met 30% toenam. Ook zijn er 30.000 nieuwe leden aangemeld bij Natuurmonumenten!

Er werden allerlei wandel- en fietsroutes gedownload (2x zoveel downloads vergeleken met 2019) en dus werd er veel gewandeld, gefietst en buiten gesport. Ik ben hier zo blij mee en kan dit alleen maar toejuichen. Als er iets goed voor je mentale en fysieke gezondheid, dan is dat het wel.

Wil jij ook meer verbinden met de natuur? Download dan de 30 dagen challenge: mindfulness met de natuur. Op dit moment is er een winterversie te downloaden, door je in te schrijven voor de nieuwsbrief:

Ik wil de Mindful Green nieuwsbrief ontvangen

Een landelijk vuurwerkverbod

Wellicht is niet iedereen er blij mee, maar ik zeker wel. Onder andere in Rotterdam was vuurwerk al verboden, maar door de corona maatregelen in heel Nederland. Dit betekent véél minder CO2 uitstoot die avond en minder dierenleed.

Tradities zijn soms lastig te veranderen of los te laten. Maar ik geloof dat er altijd weer iets moois voor in de plaats komt, bijvoorbeeld een nieuwe traditie met vrienden of familie ✰

Nieuwjaar 2020/2021

De zeeschildpad had een goed jaar

In Bonaire werd dit jaar 113 nesten geteld van de zeeschildpadden. Dit is een stijging van 27% in vergelijking met 2019. Wat sowieso goed nieuws is maar, aangezien dit soort met uitsterven werd bedreigd, is het extra goed nieuws.

Wauw, ik vind schildpadden zo fascinerend!

Unliver investeert enorm in plantaardige voeding

Unilever heeft grootse doelstellingen voor de komende vijf tot zeven jaar. Zo wil Unilver een omzet behalen van €1 miljard voor plantaardige vlees- en zuiververvangers. Daarnaast is het doel om hun voedselverspilling te halveren. Volgens Unilever is het reduceren van de vleesconsumptie cruciaal. Petje af!

Persoonlijk nieuws

Op 28 november ben ik tante geworden van mijn lieve nichtje Juliëtte♡. Dat is nog eens positief nieuws uit 2020. Ook ben ik dit jaar begonnen met mijn blog en dit instagram kanaal. En wat heb ik daar veel plezier uit gehaald. Op naar nog een Mindful Green jaar.

You Will Never Walk Alone

Als afsluiter wil ik deze video van 20 maart met je delen. Er werd deze dag in meer dan 30 verschillende landen het nummer ‘You Will Never Walk Alone’ afgespeeld, op het zelfde tijdstip! Elke keer krijg ik weer kippenvel.

Ik hoop dat je het leuk vond om positief nieuws uit 2020 te lezen. Ik ben heel benieuwd of jij nog leuke toevoegingen hebt. En natuurlijk: waar ben jij 2020 dankbaar voor?

Veel liefde,
Lizanne

Lees ook:

Delen is lief!

Plaats een reactie

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid