Positieve terugblik: nieuws april 2020

Sinds maart 2020 blik ik elke maand op een positieve manier terug op afgelopen maand. In deze tijd vind ik het heel belangrijk dat we ook de positieve gebeurtenissen benoemen en aandacht aan schenken. Dus in deze blog lees je het positieve nieuws van april 2020!

Op het einde van deze blog zie je alle blogs die ik afgelopen maand heb geschreven.

Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever’

De natuur wordt meer gewaardeerd

Veel meer mensen maakten gebruik van hun tuin en balkon. Zo werden vogels uitgebreid bekeken en kreeg de vogelbescherming steeds meer vragen binnen!

Doordat mensen minder prikkels binnen krijgen, gaan ze meer om hun heen kijken. Super goed nieuws vind ik dat, want daaruit kun je concluderen dat mensen de natuur meer zijn gaan waarderen.

Je kunt trouwens via de vogelbescherming gratis vogelcursussen volgen. Ik heb me net aangemeld, het lijkt me erg leuk!

Lees ook: verbinden met de natuur vanuit thuis

Meer bijentellers

Ook gingen veel mensen dit jaar de bijen tellen op de nationale Bijentelling dag. Op 18 en 19 april gingen ruim 10.000 mensen tellen. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar! Naast dat het natuurlijk super is voor het landelijke onderzoek, vind ik het ook goed dat meer mensen zich bewust worden van het belang van bijen. En wellicht zijn ze door de telling de bijen ook meer gaan waarderen.

Lees ook: zo bouw je een insectenhotel

Foto uit de oude doos: Lizanne’s photography

Het is een goede mindfulness oefening om eens aandachtig te kijken naar alle bijen en te luisteren naar hun zoemende geluid.

Aantal ijsvogels flink toegenomen

Afgelopen winter was er geen sprake van ijsvorming en daar was de ijsvogel heel blij mee. Die houdt namelijk helemaal niet van ijs, dan kunnen ze geen vis eten en daar leven ze juist van. Dus de ijsvogel is flink gaan broeden en nu zullen we aankomende zomer meer gaan zien! Ik ben benieuwd wanneer ik er eentje tegen kom.

Positief nieuws: ijsvogel neemt toe

Jack Bean doneert

Jack Bean is een ‘100% plantbased fast cusuine’, waar je zeker een keer langs moet als de horeca weer opengaat. Maar wat ik eigenlijk wilde vertellen is dat zij een supermooi initiatief zijn gestart. Bij Jack Bean kun je namelijk maaltijden doneren aan zorgmedewerkers voor maar 5 euro! En daarmee overleeft Jack Bean de crisis ook nog. Ze doen dit uiteraard niet uit winstoogpunt.

Je kunt hier een maaltijd doneren aan zorgmedewerkers.

Woningsdag of balkoningsdag

Koninsdag was in 2020 heel uniek, het was namelijk een eenmalige thuisviering. Er was initiatief opgezet: ‘Koningsdag Thuis’, waarop een heel programma aangeboden werd om er thuis een feestelijke dag van te maken.

Er werden digitale vrijmarkten gehouden, door een foto te maken van je kleedje en dit online te plaatsen.  Ook werden er veel online-concerten gegeven en werd er gezamenlijk het Wilhelmus gezongen! De leden van het Concertgebouworkest speelden vanuit thuis:  

Zo werden er veel meer dingen verzonnen. Al met al was het een feestelijke dag in Nederland.

Wereldrecord marathon op de loopband

Sabine Wassink, 30 jaar, heeft het wereldrecord marathonlopen gebroken in haar achtertuin! Superleuk idee om toch mee te doen aan de marathon, maar dan gewoon op een loopband. En dan ook nog eens het wereldrecord verbreken. Daarnaast heeft ze geld ingezameld voor het Rode Kruis. Wat een topvrouw!

Mijn maand april 2020

Voor mij is de maand april in teken van de liefde, want op 11 april was ik 5 jaar samen met Jeffrey. En dat vind ik toch wel een heel mooi getal! We hebben lekker in de tuin een potje schaken gespeeld en hebben vegan sushi gemaakt. Het was niet wat we hadden gepland, maar wel erg gezellig en leuk. Het was een goede les om te accepteren wat is.

Ook heb ik afgelopen maand een 30 dagen challenge online gezet: mindfulness met de natuur. Super leuk om te zien dat jullie hiermee bezig zijn!

Tot slot heb ik in april 2020 toch wel echt genoten van het zonnetje, jullie ook? Hoe was jullie maand april?

Alle blogs uit april:

Delen is lief!

Plaats een reactie

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid