Als ik de baas zou zijn van het journaal, Maart 2020

Je bekijkt nu Als ik de baas zou zijn van het journaal, Maart 2020

Vanaf maart 2020 schrijf ik elke maand een positieve terugblik. Wat zijn er allemaal voor leuke en mooie dingen gebeurd in de maand maart? En wat voor leuke dingen heb ik meegemaakt? Spread the positivity!

Als ik de baas zou zijn van het journaal
Dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever
De hele wereld werd meteen een beetje liever
Want ik negeerde alle narigheid totaal

Kinderen voor kinderen

Heb je soms het gevoel dat je wordt overrompeld met slecht nieuws? Ik wel. Daarom probeer ik ook zo min mogelijk het nieuws te volgen, in ieder geval afgelopen maand. Zoals Jelle van So Chicken ook schrijft ‘minder nieuws maakt mijn leven leuker‘. Toch wil ik even terugblikken naar het positieve nieuws van afgelopen maand. Want er gebeuren gelukkig ook heel veel goede, leuke en inspirerende dingen. Pak je kop thee erbij en we gaan beginnen!

1. Heel Nederland was thuis in beweging

Op heel het internet zijn allemaal oefeningen te vinden die je thuis kunt doen. Wat nou sportschool? Op MAX vandaag biedt Olga Commandeur dagelijkse oefeningen aan. Zij wierp zich op als nationale personal trainer van thuiszittend Nederland.
En ook de kinderen gingen thuis aan de slag. Kinderen Voor Kinderen heeft een serie gemaakt op Youtube, waar ze elke dag video’s plaatsen om thuis te bewegen. De video’s worden uiteraard thuis gemaakt. Hoe leuk?

Kinderen voor kinderen blijft thuis - maart

2. De lucht boven Nederland is een stuk schoner

Door de vliegvaart maatregelen afgelopen maand is de concentratie van vervuilende stoffen tussen de 20 en 60 procent afgenomen! Grove schatting als je het mij vraagt, maar blijft super positief nieuws. Daar word ik blij van!

3. Nederland gebruikt 80% minder plastic tasjes

Ook werd bekend dat Nederland vaker een eigen draagtas mee neemt naar de winkel, sinds het verbod op gratis plastic tasjes. Dat schreef minister Stientje van Veldhoven in een brief naar de Tweede Kamer. Persoonlijk vind ik het super leuk om mijn eigen katoenen tasjes mee te nemen. Die heb ik altijd opgevouwen in mijn rugtas(je) zitten. Het maakt mij heel blij dat de rest van Nederland dit ook steeds meer doet!

4. Nederland klapte voor helden in de zorg

Om dank en respect te uiten naar zorgmedewerkers, werd er door veel Nederlanders tegelijk geklapt voor drie minuten lang. Een super mooi gebaar! Het evenement werd op Facebook aangemaakt, waarbij meer dan 10.000 mensen geïnteresseerd waren.

Dank aan zorgpersoneel - maart
Zorgpersoneel bedankt | ANP

5. You’ll Never Walk Alone door heel Europa te horen

Op 20 maart werd in meer dan 30 landen dit mooie lied afgespeeld op hetzelfde tijdstip. Het initiatief werd bedacht door Sander Hoogendoorn om mensen te verenigingen. Dat is gelukt, echt een kippenvel moment! Of een tranen in mijn ogen moment, dat kan ook.

De beelden: 183 radiostations draaien ‘You’ll Never Walk Alone’ | NPO 3FM

6. Een tweede seizoen ‘Wie is de Mol’ in 2020

Dit is alleen heel leuk nieuws voor de Wie is de Mol kijkers, er komt een tweede seizoen dit jaar! Woehoe. Vind het altijd zo lang wachten, een jaar. Dus ik ben er wel heul blij mee.

7. Juffen en meesters maken lesvideo’s voor hun leerlingen

Het is toch mooi om te zien hoe heel Nederland met goede oplossingen komt. Zoals de juffen en meesters die lesvideo’s maken voor hun leerlingen. Mijn schoonzus zoekt met iedere leerling persoonlijk (digitaal) contact op. En mijn oud docent realiseerde de website www.ecobeco.nl, zodat leerlingen kunnen oefenen voor hun (bedrijfs)economie eindexamen. Dat doet mij denken aan een mooie quote om mee af te sluiten:

Onmogelijk betekent alleen
maar dat je de oplossing nog
niet hebt gevonden

Mijn maand in een notendop

Het aller aller leukste van deze maand is dat ik tante word! Ik kan niet beschrijven hoe trots ik mij nu al voel. En waar ben ik dankbaar voor? Uiteraard dat ik tante mag worden. Dat ik heerlijk heb mogen genieten van de zon en een boek in de tuin. Dat het lente is geworden. Dat Albert Heijn onze boodschappen (gedeeltelijk) bezorgd. En dat wij goede zorg hebben in Nederland. Waar ben jij dankbaar voor deze maand? Laat in de reacties jouw positieve nieuws van de afgelopen maand weten!

[wdi_feed id=”1″]

Spread the positivity!

Geef een antwoord