Hi, leuk dat je er bent! Ik ben Lizanne (23 jaar) en deel graag mijn passies via Mindful Green.

Rond mijn 18e ging mij opvallen dat we leven in een gehaaste maatschappij, waarbij er vele verwachtingen van je zijn. Een goede diploma halen, een goede baan zoeken, een partner vinden, een (steeds groter) huis kopen, trouwen en kinderen krijgen.

There is only one success, to be able to spend your life your own way – Christopher Morley

Een gedachte die ik deelde met mijn vriend Jeffrey was: waarom heel veel werken om een groot huis en veel spullen te kopen, terwijl je er maar weinig bent om ervan te genieten?   

Hierdoor kwamen we in aanraking met minimalisme en groeide het verlangen om klein te wonen. En misschien wel in een leuk Volkswagen busje rondrijden. Een klein huisje in de natuur zijn we op dit moment aan het realiseren.

Ook duurzaamheid kwam op mijn pad. Ik stopte met onnodig spullen kopen en kocht zoveel mogelijk tweedehands. Kringloopwinkels bezoeken is dan ook mijn nieuwe hobby!

Daarnaast ontdekte ik wat voor onrecht er dieren wordt aangedaan. Ik werd veganist vooral omdat ik wil dat dierenleed stopt, maar ook om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

My only regret about going vegan is not doing it sooner.

Op een gegeven moment werd ik er steeds bewuster van dat ik altijd een echte denker ben geweest en dat ik het moeilijk vindt om te voelen. Ik kwam in aanraking met mindfulness en leerde om ook in mijn lichaam te leven in plaats van alleen maar in mijn hoofd.

De natuur heeft mij hier enorm mee geholpen. Moeder natuur is ook mijn allergrootste inspiratiebron met alles in mijn leven.

Met Mindful Green wil ik graag anderen inspireren om bewuster te leven, in de ruime zin van het woord. Meer genieten, minder haasten! Ik blog veel over (natuurlijk) leven in het nu, maar eigenlijk over alles wat op je pad komt bij bewuster leven.