Planten verzorgen

Hoe verbind je met de natuur als je in quarantaine zit?

Zit jij in quarantaine en mis je de verbinding met de natuur? Naast een lekkere wandeling maken, kun je ook wat meer de natuur naar binnen halen. In deze blog lees je 5 manieren om te verbinden met de natuur vanuit thuis.

1.     Breng de natuur naar binnen

Zet mooie groene kamerplanten in huis en/of hang een mooie foto of schilderij op. Want zélfs het kijken naar groen, is goed voor je gezondheid! Het bevordert onder andere je concentratie en je creativiteit wordt geprikkeld.

Er zijn gelukkig genoeg webshops die planten bezorgen, zodat jij de deur niet uit hoeft. Onlangs heb ik de website Sprinklr ontdekt, die verkopen biologische kamerplanten zonder gif. Zelf heb ik hier nog geen aankoop gedaan, maar vind het wel geweldig!

Ook kun je een groen schilderij ophangen. Wellicht kun je iets vinden op marktplaats.

Zoveel planten hoeft nou ook weer niet 😜

2.     Kijk naar een natuurdocumentaire of natuurfilm

Het is natuurlijk niet hetzelfde als écht in de natuur zijn maar, zoals ik hierboven al zei, zelfs het kijken naar groen heeft een positief effect.

Happinez heeft een lijstje gemaakt met vijf natuurfilms. Ik heb zelf laatst op netflix ‘Holland: Natuur in de Delta’ gekeken. Het was heel interessant om te zien wat we allemaal in ons landje voor natuur en dieren hebben, want meestal zie je natuurfilms van andere landen. Erg leerzaam was het ook!

Laatst ben ik op Youtube ook filmpjes tegen gekomen van virtuele boswandelingen. Zoals deze:

3.     Verspreid een natuurlijke geur in huis

Ook heerlijk is het om fijne en natuurlijke geuren te verspreiden in huis. Ik heb een tijdje geleden een hele leuke geurbrander gekocht bij kringloopwinkel Rataplan. In plaats van geurwax, doe ik er water in met wat druppels essentiële oliën. Goedkoper en fijn voor de bijen, aangezien er geen bijenwas aan te pas komt.

Je kunt ook een pannetje opzetten met wat natuurlijke ingrediënten. Daarnaast kun je gebruik maken van een aroma diffuser, geurbrander, geurkaars of geurstokjes. Het kan allemaal. Ga er lekker bij zitten en geniet even van de heerlijke geur. Je bent in het hier en nu. Doe daarna weer je ding en geniet af en toe even van de geur.

4.     Stel een mooie natuurfoto in op je smartphone, tablet of laptop.

Het is natuurlijk nog beter om wat minder digitale apparaten te gebruiken maar als je het toch doet… Stel dan een mooie natuurfoto in! Ik heb een Pinterest bord aangemaakt met mooie foto’s voor achtergronden.

Ik heb momenteel onderstaande foto. Als je dan kijkt naar je achtergrond, neem dan even een momentje om bewust te zijn in het moment. Adem in, adem uit.

Foto van eberhard grossgasteiger (Pexels)

5.     Luister naar natuurgeluiden

Wellicht hoor jij ook wel, als je wakker wordt, allemaal vogels zingen. Heerlijk vind ik dat! Neem echt even een momentje om ernaar te luisteren en te genieten.

Je kan ook online mooie geluidsfragmenten opzoeken van vogels, stromend water, regen, wind en dergelijke. Ik gebruik nu vaak de app Insight Timer. Hier staan meditaties op, maar ook veel muziek. Allemaal gratis! Maar er bestaan natuurlijk veel meer apps en websites met mooie geluidsfragmenten, zoals Youtube en Spotify.  

Lees ook: voordelen van natuurgeluiden + verklaring

Ik hoop dat bovenstaande tips jou helpen om tijdens quarantaine te blijven verbinden met de natuur. Hoe verbind jij met de natuur als je thuis zit? Laat het weten in de reacties!

Delen is lief!

Plaats een reactie

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid