Laat je verwonderen door de natuur

Ken je dat gevoel? Je ziet de zon ondergaan en kijkt naar alle wonderlijke kleuren. Je denkt ‘waaauw’. Dat gevoel van verwondering ervaren we niet zo vaak als volwassenen. In deze blog deel ik manieren hoe je weer vaker ergens over kunt verwonderen om zo de magie weer terug te brengen in je leven.

Luister de Mindful Green podcast over hoe je je meer kunt laten verwonderen of lees de compactere blog hieronder.

Bovenstaande foto is trouwens één van mijn meest magische herinneringen: zwemmen in een Zwitsers gletsjermeer bij ondergaande zon ♡.

Prikkel je nieuwsgierigheid

Als volwassenen denken we heel veel te weten en alles wel gezien te hebben. We hebben overal een oordeel over paraat, terwijl dat ons juist belemmert om de wereld te zien zoals die daadwerkelijk is.

Alles, de natuur, is continue in verandering. Niets is ieder moment hetzelfde.

Laat je verwonderen door de wereld te bekijken met een beginnersblik, alsof je alles voor de allereerste keer ziet.

Vertragen voor meer verwondering

Vertragen helpt om iets veel bewuster, met mee­r aandacht iets te ervaren. En als vanzelf ga je meer om je heen kijken, en het mooie om je heen opvallen. Vertraag en de wonderen om je heen zullen zich openbaren.

Verander je perspectief

Door je perspectief te veranderen, kan er een wereld voor je open gaan. Kijk eens omhoog, naar de prachtige blauwe lucht, de wolken en de bladeren van bomen.

Leen een verrekijker en bekijk vogels of andere wilde dieren. Met het blote oog, zou je nooit zo dichtbij kunnen komen en zoveel details kunnen zien!

Neem eens een spiegeltje mee tijdens je wandeling en houd deze bijvoorbeeld onder een paddenstoel en bekijk de prachtige onderkant aandachtig.

Ook een vergrootglas kan interessant zijn, bekijk bijvoorbeeld eens de details van een bloem of hoe een bij deze bestuift.

Verwonderen door je zintuigen te open

Laat je verwonderen door niet alleen te kijken, maar ook te zien. Niet alleen horen, maar ook echt luisteren. Niet alleen aanraken, maar ook echt voelen. Niet alleen eten, maar ook echt proeven en ruiken. En ervaar de magie in het alledaagse. Want zoals Mary Davis zo wijs zegt:

“To walk in nature is to witness a thousant miracles, if we had only the eyes to see them”.

De voordelen van verwonderen

Er zijn verschillende onderzoeken1 die erop wezen dat verwondering ervaren, in bijvoorbeeld een regelmatige wandeling, een positief effect heeft op je mentale en emotionele gezondheid. Daarnaast geeft het je gevoel van dankbaarheid en compassie een boost.

In mijn wandelmeditaties begeleid ik je met veel liefde in jouw mindful wandelingen, waarin je verwondering zult ervaren voor je lichaam, het wandelen en de natuur om je heen & in jezelf. Je bent super welkom ♡.

Wat is het laatste waardoor jij verwondering voelde? Laat het weten in de reacties.

Liefs,
Lizanne

1 Experiencing awe in nature has a powerful effect on emotional well-being | Earth.com

Delen is lief!

Plaats een reactie

Lente wandelmeditatie

Ik begeleid je tijdens deze gratis mindful wandeling om te verbinden met de natuur en jezelf.  

✓  Van wandelend in gedachten,
     naar wandelen met aandacht

Lente wandelmeditatie
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid