De 8 leukste hobby’s voor buiten in de natuur

Je bekijkt nu De 8 leukste hobby’s voor buiten in de natuur

Het hebben van een hobby is belangrijk voor je mentale gezondheid. Een momentje écht voor jezelf. Ben jij opzoek naar een hobby? Overweeg een hobby die je buiten in de natuur kunt doen! In deze blog lees je de voordelen en 8 ideeën.

Voordelen van een hobby

Als kind is het vanzelfsprekend dat je verschillende hobby’s hebt. Hoe ouder je wordt, hoe meer hobby’s er wegvallen en vervangen worden door werken en andere verplichtingen.

Toch heeft het opnieuw ontdekken van een hobby vele voordelen.

 • Het hebben van een hobby vermindert stress.
 • Een hobby zorgt ervoor dat je tijd maakt voor jezelf.
 • Hobby’s zorgen voor een uitlaatklep.
 • Iets doen waar je plezier in hebt, zorgt ervoor dat je aandacht hebt voor het huidige moment.

Lees ook: 6 tips om minder te moeten voor meer vrijheid

Waarom je hobby combineren met buiten zijn in de natuur?

Als je mijn blogs al wat langer leest, dan weet je dat ik graag mijn tijd doorbreng buiten in de natuur.

Buiten zijn in de natuur helpt met ontprikkelen, ontstressen en genieten. Bovendien zitten we als Nederlander al het grootste deel van de dag binnen.

1) Wildplukken

De laatste tijd ben ik mij aan het verdiepen in wildplukken. Ik voel me bij deze hobby nog meer verbonden met de natuur.

Zo pluk ik af en toe paardenbloemen en magnolia om thee mee te maken of om in een salade te doen. Die staan beiden bij mij in de tuin, dus zo wild is dat niet 😉

Ik lees steeds weer wat bij, wat het nog leuker maakt.

Lees ook: paardenbloem thee maken en thee van magnolia bloemen.

2) Dieren bekijken

In de lente van 2020 ben ik met Jeffrey gaan kamperen in de Veluwe. Daarvoor had ik een verrekijker gekocht via marktplaats om hertjes en zwijnen te bekijken.

Sindsdien heb ik ontdekt hoe leuk vogelen is en ben ik mij erin gaan verdiepen. Het herkennen van de vogels, door de geluiden en kleuren, is ontzettend uitdagend en leuk! Ik maakte er een youtube video over:

Volg jij me al op youtube?

3) Fotograferen

Als klein meisje was ik al dol op foto’s maken en dan vooral buiten. Met mijn camera in mijn handen, heb ik even alleen aandacht voor foto’s maken.

Lees ook: zo maak je mindful foto’s

4) Tuinieren

Sinds kort heb ik mijn eigen (moes)tuin. Ik heb hierin nog veel te doen; alle vakken zitten vol met een soort gras. Maar zelfs het weghalen hiervan vind ik een heerlijke bezigheid. Lekker bezig zijn met je (vieze) handen.

Mindful tuinieren

Al heb je maar een klein balkon, je kunt altijd een bepaalde vorm van tuinieren doen!

☛ Heb jij de 30 dagen challenge Mindfulness met de natuur al gedownload? Deze ontvang je direct, zodra je je inschrijft voor mijn mailtjes.

Ik wil de Mindful Green nieuwsbrief ontvangen

5) Sporten

Wat is er gezonder dan sporten buiten in de natuur? Ik zou het niet weten. Ik ben dol op wandelen, het liefst lekker in de bossen. Maar eigenlijk vind ik heel dit rijtje leuk:

 • wandelen
 • fietsen
 • joggen/hardlopen
 • buiten yoga
 • skaten
 • zwemmen

6) Bootje varen

Mijn aller áller favorietste uitje, is het varen in een bootje op een mooie plas. Ik vind het heerlijk om dichtbij, op of in het water te zijn.

Met mijn voeten uit het bootje hangend en mijn vingers in het water… Ja dat is echt mijn favoriete moment.

7) Sterren bekijken

Het bekijken van sterren geeft me altijd een heerlijk vakantiegevoel. Het is nog leuker en interessanter als je er een beetje in gaat verdiepen. Zo ga ik altijd als eerste op zoek naar het steelpannetje. Op We Are Travellers kun je lezen welke sterren je nog meer kunt herkennen.

8) Picknicken

De laatste hobby op deze lijst is misschien niet echt een hobby, maar mag van mij niet ontbreken. Want picknicken in de natuur is gezellig, lekker en leuk. Neem een kleedje mee en je favoriete eten. Genieten 😊👍🏻

Picknick Mindful Green

Veel plezier!

Ik hoop dat deze lijst jou heeft geïnspireerd om een nieuwe hobby te ontdekken, misschien wel in de natuur. Heb jij nog een leuke toevoeging? Laat het weten in de reacties.

Liefs,

Lizanne

leukste hobby's voor in de natuur Mindful Green

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Esther

  Diamond painting, ook leuk om op de camping te doen!

  1. Lizanne

   Wat een leuk idee, bedankt voor de tip Esther!

Geef een antwoord