mindful tijdens hittegolf

Mindful blijven tijdens de pittige hittegolf

Steeds meer komen hittegolven voor in Nederland. Heb jij last van de hitte en word je er sterk door beïnvloed? Met deze tips blijf jij mindful tijdens de hittegolf.

Vroeger was ik een waaierverzamelaar en nam ik overal waar ik kwam een waaier mee. Mijn broer neemt nu nog steeds altijd een waaier voor mij mee als hij op vakantie gaat, lief he? Gek genoeg gebruikte ik er nooit een, maar eigenlijk is het best wel lekker!  

Accepteer te warmte

Het weer is een toegankelijke manier om acceptatie te oefenen. Je hebt 0% controle op het weer, laat het los en verzet je er niet tegen.

De laatste jaren ben ik elke dag veel buiten geweest, in alle weersomstandigheden. Dit heeft me geleerd het weer te accepteren zoals hij is. Ik merk dat het weer hierdoor ook minder invloed op mij heeft.

Word bewust van je klagende opmerkingen

Ik denk dat het weer misschien wel één van de meeste geklaagde onderwerpen is. Ik moet opbiechten dat ik er ook weleens aan mee doe, vooral omdat het makkelijk is om over mee te kletsen. Maar door te klagen verspreid je negativiteit, dus word je hier bewust van. En neem misschien het voornemen om niet te klagen.

Lees ook: 7 mindful tips om positiever in het leven te staan

Vertragen

Wellicht heb je de behoefte om wat rustiger aan te doen, maar houd je dit tegen omdat je productief wil zijn of leuke dingen wil ondernemen. Toch is de zomer uitermate geschikt om te vertragen, gun jezelf dit.  

Zorg voor jezelf

Voor jezelf zorgen is altijd belangrijk natuurlijk. Maar zorg bij deze warme dagen bijvoorbeeld extra voor dat je genoeg drinkt en eet lekker zomerfruit. Check daarnaast regelmatig in bij je lichaam, wat voel ik en wat heb ik nodig?

Zoek bomen op

Bossen zijn natuurlijke airconditioners. In het bos is het een paar graden koeler, onder andere door de bladeren van de bomen. Maar ook verdampen bomen veel water. Waar zijn ze toch niet allemaal goed voor die bomen?

Andere kleine tips zijn: ga in de ochtend of avond naar buiten, dan zijn de temperaturen het laagst. Zet s’ nachts je ramen open en houd overdag alles dicht. En zoek uiteraard zo veel mogelijk schaduw op.  

Ik hoop dat bovenstaande tips jou helpen om mindful te blijven in de hittegolf.

Volg mij ook op Instagram voor meer mindful tips!

Delen is lief!

Plaats een reactie

Lente wandelmeditatie

Ik begeleid je tijdens deze gratis mindful wandeling om te verbinden met de natuur en jezelf.  

✓  Van wandelend in gedachten,
     naar wandelen met aandacht

Lente wandelmeditatie
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid