Reflectie Lizanne

5 vragen om 2020 mindful af te sluiten + persoonlijk ingevuld

We gaan bijna het nieuwe jaar in. Wauw, wat is het weer snel gegaan en wat is er veel gebeurd. Hoe sluit je 2020 mindful af? In deze blog lees je 5 vragen die je helpen om het jaar mindful & positief af te sluiten. Misschien zelfs met een glimlach 2021 in.

1. Waar ben ik 2020 dankbaar voor?

De eerste vraag, laat je nadenken over waar je het afgelopen jaar mee bent gezegend. Daarnaast helpt dankbaarheid je om meer in het huidige moment te leven.

Ik ben 2020 dankbaar voor mijn mooie nichtje en dat mijn familie gezond en wel is. Dat ik ben begonnen met Mindful Green. Als boekenworm ben ik ook heel dankbaar voor mijn bibliotheek abonnement. En nog veel meer!

2. Waarover ben ik trots op mezelf?

Vaak is trots zijn op jezelf niet iets vanzelfsprekend. Ik schreef hier ook een blog over: om deze redenen mag jij nu trots zijn op jezelf. Trots zijn op jezelf helpt je om meer van jezelf te houden.

Om eerlijk te zijn moest ik hier toch even over nadenken. Ik ben er trots op dat ik mens(en) heb geïnspireerd om bewuster te leven. En ik ben er trots op dat ik meer wil delen naar anderen toe.

Geef jezelf het mooiste cadeau: wees tevreden met jezelf. In deze blog lees je mijn mindful benadering op goede voornemens.

3. Wat zijn mijn grootste inzichten van het afgelopen jaar?

Ik ben ervan overtuigd dat je veel hebt geleerd het afgelopen jaar, bijvoorbeeld over jezelf.

Eigenlijk sta ik hier niet zo vaak bij stil. Toch zijn er veel dingen die in mij opkomen. Ik denk dat mijn grootste inzicht is: veranderingen horen bij het leven. “The only thing constant in life is change”.

Daarnaast heb ik geleerd dat je eigenwaarde niet afhangt van externe factoren. Ik ben goed, precies zoals ik ben. Jij bent goed, precies zoals je bent. Dit wist ik natuurlijk al langer, maar het is nu ook iets dat ik écht geloof (meestal).

4. Wat is mijn allerleukste herinnering van 2020?

Wil je een glimlach op je gezicht? Dan zal deze vraag dat jou zeker weten brengen. Denk na over je állerleukste of grappigste herinnering. Het geeft niks als het even duurt voordat je iets kunt bedenken of als het iets heel kleins is.

Mijn allerleukste herinnering is samen met Jeffrey wandelend in de Hoge Veluwe… En toen opeens stond daar een hert. Zie hier een filmpje ervan op Instagram.

Samen lunchen in de Hoge Veluwe

Daarnaast de herinnering dat ik hoorde dat mijn nichtje was geboren én dat ze naar mij was vernoemd. Dat was een heel bijzonder moment.

5. Wat vind ik belangrijk in het leven?

Een tijdje terug heb ik voor mijzelf een top 10 gemaakt met mijn belangrijkste waarden. En daaruit weer een top 3.

Je kunt jezelf dan vragen of je in het dagelijks leven ook echt handelt naar deze belangrijkste waarden. Het heeft mij heel veel inzichten gebracht en je leert jezelf er ook van kennen. Ik vond het daarnaast heel interessant om van mijn ouders en Jeffrey te weten.

Maak een lijst met 10 waarden die voor jou het belangrijkste zijn. Denk hierbij niet na over wat sociaal geaccepteerd is. Voel wat jij belangrijk vindt. Ga ze daarna prioriteren. Schrijf ze op of onthoud ze goed en neem jouw belangrijkste waarden mee het nieuwe jaar in.

Ondanks dat ik het een tijd terug al heb gedaan, heb ik nu opnieuw de lijst gemaakt. Het kan natuurlijk altijd veranderen. Mijn belangrijkste waarden zijn nu: liefde, gezondheid en vrijheid.

Een liefdevol nieuw jaar toegewenst

Ik ben benieuwd wat bovenstaande vragen met jou doen en welke inzichten het je heeft gebracht. Tot slot wil ik je een liefdevol en mindful nieuw jaar toewensen!

Liefs,
Lizanne

Delen is lief!

Plaats een reactie

Lente wandelmeditatie

Ik begeleid je tijdens deze gratis mindful wandeling om te verbinden met de natuur en jezelf.  

✓  Van wandelend in gedachten,
     naar wandelen met aandacht

Lente wandelmeditatie
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid