Wandelen in de regen

Dit is waarom je naar buiten moet als het regent

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook regelmatig baal als het een regenachtige dag is. Toch kan het heerlijk zijn om juist dán naar buiten te gaan. Ook schijnt het heel gezond te zijn! Waarom? Daar kom je in deze blog achter.

1.     De geur van regen

De reden die voor mij bovenaan staat, is toch wel de heerlijke en bijzondere geur die ontstaat als het regent. Deze heerlijke geur is voor velen kalmerend en wordt petrichor.

Het ontstaan van deze geur komt voornamelijk door een mengsel van oliën die sommige planten afscheiden na een droge periode. De bacteriën in de bodem zorgen ervoor dat als het gaat regenen, ze sporen achterlaten die in de lucht worden gebracht.

Ons reukorgaan staat in verbinding met ons emotiecentrum in de hersenen. En aangezien deze aardende geur vooral in de zomer ontstaat, zal het je wellicht herinneren aan de heerlijke zomerperiode.

Daarnaast zou je kunnen stellen dat we deze geur zo heerlijk vinden omdat onze voorouders afhankelijk waren van regen om te overleven. Als ze dan de geur van regen roken, waren ze hartstikke blij.

2.     Regen maakt de lucht schoon

Ook is het heel verfrissend om diep in te ademen als het regent. Er is aangetoond dat de lucht wordt verschoond door regen. Het fijnstof in de lucht, ook wel aërosolen, wordt verwijderd uit de lucht zodra de regen naar beneden valt. Een goed idee dus ook om lekker je ramen open te zetten om je woning te verfrissen.

3.     Lekker rustig

De meeste mensen die denken er niet aan om naar buiten te gaan als het regent. Hopelijk na het lezen van deze blog wel natuurlijk, maar over het algemeen is het lekker rustig buiten. Misschien komen er wel diertjes tevoorschijn die je normaal niet ziet? Geniet van de rust.

Lees ook: een mindful wandeling in de regen

4.     Acceptatie

Over het algemeen balen we er allemaal behoorlijk van als het regent en kunnen we er heerlijk over klagen. Maar juist door wél naar buiten te gaan en ervan te genieten, leer je om dingen te accepteren hoe ze zijn. De werkelijkheid is wat het is. 

Tips wandelen in de regen

  • Doe een regenpak aan of neem een paraplu mee.
  • Ben je niet voorbereid? Ga onder een boom staan en geniet daar van de regen.
  • Ga bij storm/onweer naar binnen of blijf thuis.

Delen is lief!

Plaats een reactie

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid