Weerstand corona

7 natuurlijke tips om je weerstand te versterken

Je weerstand beschermt je tegen indringers, zoals ziektes, en zorgt voor het herstellen in je lichaam. Uiteraard is het altijd goed om een goede weerstand te hebben, maar in het griepseizoen (en corona), is het extra belangrijk.

Hoe kun jij je immuunsysteem op een natuurlijke manier versterken? Dat lees je in deze blog.

Erg belangrijk is om je te beseffen dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zorg dus niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Zo is er ook aangetoond dat stress en angst het immuunsysteem verslechteren.

1. Zorg voor genoeg (nacht)rust

Slapen is belangrijk voor het herstel van je lichaam. Maar ook overdag is het belangrijk dat je regelmatig even een rustmoment inplant. Gun jezelf dit.

2. Beweeg elke dag, het liefst in de buitenlucht.

Maak bijvoorbeeld een lekkere wandeling of een fietstocht. Adem een diepe tuig frisse lucht in. Al 20 minuutjes per dag bewegen, heeft al zoveel effect op je lichamelijke en mentale gezondheid.

3. Ga regelmatig de natuur in.

En dat zeg ik niet alleen omdat ik zo gek ben op de natuur. Er is onder andere aangetoond dat bomen en planten bepaalde stoffen produceren, phytonciden genoemd, die ons immuunsysteem bevorderen. Ook is de natuur echt een plek waar je even kunt ontprikkelen.

4. Word bewust van je angsten en vermijd zoveel mogelijk stress.

Zoals ik al zei, zijn angst en stress boosdoeners voor onze gezondheid. Laat je dus niet meeslepen door angstaanjagende nieuwsberichten. Als je er veel last van hebt, lees dan bijvoorbeeld eens per week een online nieuwsoverzicht. Leef in het hier en nu en haal zo nu en dan bewust adem.

5. Heb plezier en lach!

Ja, ook lachen draagt bij aan een goede weerstand, wie had dat gedacht? Wanneer je lacht worden er witte bloedcellen aangemaakt, die virussen opruimen. “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”, is dus zeker waar.

6. Knuffel met je dierbaren, jezelf of dieren.

Dat fijne gevoel dat je krijgt als je knuffelt? Dat komt door een stofje (oxytocine) die vrij komt, ook wel knuffelhormoon genoemd. En dit stofje bevordert je weerstand.

7. Drink voldoende water en eet gezond.

Door goed te drinken worden afvalstoffen beter afgevoerd. Ik kan mezelf hier ook wel wat beter aan herinneren. Misschien neem ik zo lekker een mok met munt thee? En niet te vergeten, eet ook lekker veel fruit en groente voor onder andere vitamines.

Wat is jouw beste tip om je immuunsysteem te versterken?

Delen is lief!

Plaats een reactie

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid