Bloemen lente

6 stappen om in de lente persoonlijk te bloeien

De lente is een heerlijke tijd, ik ben erg gek op. De natuur laadt zich als het ware op, de zon komt door. Alles gaat groeien, broeden en vliegen! De lente is ook een kans voor jou om persoonlijke tot bloei te komen.

Eerst komen de bloemen en planten tevoorschijn. Dan de insecten, die de bloemen natuurlijk nodig hebben. En vervolgens de dieren die gaan broeden, die de insecten als voedselbron gebruiken. Wat mooi dat we dit allemaal in Nederland mogen mee maken.

Hoe kunnen we de lente gebruiken om persoonlijk tot bloei te komen?

De lente is een periode van vernieuwing, een frisse start. Gebruik deze periode om groots te dromen en nieuwe ideeën te vormen. Denk na over wat je juist wil loslaten. En verspreid de posiviteit!

Onthoud tegelijkertijd dat jij goed bent, precies zoals je bent. You are perfectly imperfect. Voel niet de verplichting om aan persoonlijke groei te doen. Doe het omdat jij dat wil.

Neem ook lekker de tijd over de volgende 6 stappen, de lente duurt immers drie maanden.  

Voordat we beginnen: heb jij de 30 dagen challenge mindfulness in de lente al gedownload? Schrijf je in en ontvang direct:

Ik wil de Mindful Green nieuwsbrief ontvangen

1) Droom groot en vorm nieuwe ideeën

De lente is dé tijd om geïnspireerd te worden en groot te dromen. Ga naar buiten, fascineer jezelf over al het mooie. Doe iets puur voor de lol. Geniet van de zon. En inspiratie zal komen!

Lees ook: voordelen spelen als volwassene (hint: inspiratie opdoen)

2) Wat zou ik graag willen leren?

Denk na over wat je nieuw zou willen leren. Wil je een instrument leren spelen? Anders leren koken? Een taal leren? Beginnen met (moes)tuinieren? Nu is het moment om aan iets nieuws te beginnen.

3) Wat wil jij bijdragen aan deze wereld? Klein of groot

Stel jezelf de vraag op wat voor manier jij wil bijdragen aan deze mooie wereld waarop wij leven. Kan iets kleins of iets groots zijn.

Ik wil graag andere mensen inspireren bewuster te leven en de natuur meer te gaan waarderen. Op welke manier zou jij ergens aan willen bijdragen? Ik vind het heel leuk als je het me laat weten.

Bijdragen aan de wereld lente

4) Wat wil ik achter mij laten? “Ruim op”

In de lente krijgen veel mensen de kriebels om letterlijk op te gaan ruimen. Denk ook na over wat je figuurlijk achter je wil laten.

Heb je bepaalde gewoontes die je niet verder helpen in het leven? Zijn er mensen in je leven die jou veel te veel energie kosten? Welke beperkende gedachten zitten je in de weg? In welke gebeurtenissen blijf je hangen? Denk hierover na en beslis wat je achter je wil laten.

5) Maak plannen

Nu is het tijd om plannen te maken. Welke ideeën heb je opgedaan die je graag tot uitwerking wil brengen? Hoe ga je dit doen? Werk het uit en schrijf het op in een uitwisbaar notitieboek.

Lees ook: mijn kritische review over de uitwisbare notitieboeken van MOYU + kortingscode: MINDFULGREEN10

6) Wees dankbaar en verspreid positiviteit

In de lente hangt positiviteit in de lucht, ondanks al de moeilijkheden waar we tegenaan lopen op het moment. Misschien maken de moeilijkheden het lastig om te genieten van de lente. Bedenk waar je dankbaar voor bent en voor welke mensen. Laat het hun weten.

Lees ook: mindful tips om positiever in het leven te staan

Ik hoop dat bovenstaande tips jou hebben geïnspireerd. Welke stappen ga jij zetten om persoonlijk te groeien deze lente?

Delen is lief!

Plaats een reactie

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid