Mindful werken aan dromen

Kun je mindful zijn en werken aan je dromen?

Het hebben van grote dromen kan ervoor zorgen dat het leven leuk blijft. Maar het staat ook parallel met ontevredenheid van het huidige moment. Kun je mindful je dromen realiseren? In deze blog deel ik het met je.

Wegdromen

Op mijn Instagram werd aan mij gevraagd wat mijn grootste droom is (door @Noestuin). Ik heb heerlijk weg zitten dromen: een stuk grond midden in de natuur met ons kleine huisje erop. Een dieren sanctuary en misschien ook wel een camping beginnen.. Een hele uitgebreide droom.

Maar het gevaar van dromen is dat je steeds meer en meer wil en dat dit niet in lijn staat met de werkelijkheid: het nu.

Je kunt hier bewust van worden door eens na te denken wat je 5 of 10 jaar geleden graag wilde. Wilde je toen bijvoorbeeld een mooie reis maken, kinderen, een partner, een huis kopen of… Heb je misschien al dromen waargemaakt? Word je bewust dat je na het waarmaken al weer wat anders (of eigenlijk meer) wil. Je ego bedenkt weer redenen om ontevreden te zijn.

Verlang naar wat je al hebt en voel de rijkdom. Een mooie manier om naar het leven te kijken. Ik verlang ernaar om mijn familie in mijn leven te hebben, een liefdevolle relatie met Jeffrey te hebben en tante te zijn van mijn lieve nichtje – schrijf op waar jij naar verlangt in een notitieblok*.

*Heb jij al een uitwisbaar notitieblok? Ik heb dit notitieblok gemaakt van steenpapier. Lees mijn review hier. Je hoeft hiermee nooit meer papier weg te gooien.

Mindful tips

Toch is het mogelijk om mindful aan je dromen te werken. Ondanks dat het belangrijk is om het nu te accepteren, is het ook belangrijk om te doen wat je gelukkig maakt. Zo doe je dat:

Zet de stappen die je nu kunt zetten

Welke (kleine) stappen kun je nu zetten? Zet de stappen die je nu kunt zetten om jouw droom te realiseren. Doe deze taak met volledige aandacht. Laat de toekomstige stappen en mogelijke problemen los.

Geniet van het proces

Geniet van het proces en sta elke keer stil bij de stappen die je al hebt gezet. Door je te focussen op het proces, leef je meer in het huidige moment dan als je je bezighoudt met het einddoel.

Blijf flexibel

Daarnaast is het belangrijk om flexibel te blijven. Alles verandert en je droom kan dus ook veranderen De uitkomst zal nooit precies uitpakken als jij nu in gedachten hebt. Wordt bewust van je eigen verwachtingen.  

Bedenk wat voor jou het belangrijkste is  

Wat is het in jouw droom wat het jouw droom maakt? Bedenk wat daadwerkelijk belangrijk voor jou is in het leven. Welke (kleine) elementen uit jouw droom kun je nu in je leven verwerken? Dit is vooral belangrijk als je een lange termijn droom hebt.

Lees ook: Gewoon doen wat jij wil zonder schaamte

Breng jezelf terug in het huidige moment

Het is oké om af en toe weg te dromen, breng jezelf terug met bijvoorbeeld deze vraag: wat heb je nu in je leven waar je heel blij mee bent? Geniet hiervan en wees dankbaar. Want alles is tijdelijk.

Lees ook: 5 redenen waarom je nu moet beginnen met dankbaarheid

Maak je dromen waar

Ik hoop je met deze blog te hebben geïnspireerd om mindful te werken aan je dromen en ervan te genieten!

Delen is lief!

Plaats een reactie

Lente wandelmeditatie

Ik begeleid je tijdens deze gratis mindful wandeling om te verbinden met de natuur en jezelf.  

✓  Van wandelend in gedachten,
     naar wandelen met aandacht

Lente wandelmeditatie
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de masterclass naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik de wandelmeditatie naartoe sturen?😊

Blote voeten lente
50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

50%

Je bent er bijna!

Waar mag ik hem naartoe sturen?

Masterclass eetbaar onkruid